Tero Korhonen ja Jukka Stenroos: Miten sijoitustuotto mahdollistaa erilaisen elämäntyylin?

Tero Korhonen ja Jukka Stenroos ovat matkailuautojen todellisia konkareita. He ovat omistaneet lukuisia matkailuautoja, jotka on hankittu Touring Carssin sijoitustuottosopimuksella. Mutta miksi Tero ja Jukka päätyvät vuosikymmenestä toiseen ostamaan uuden matkailuauton sijoitustuottosopimuksella?

Sijoitustuotto on sopimus, jossa yksityishenkilö tai yritys ostaa matkailuauton Touring Carssilta ja antaa matkailuautonsa edelleen vuokrattavaksi kesäkaudeksi. Touring Cars vastaa auton vuokrauksesta ja vuokratulo maksetaan tilille kerran kuukaudessa kalenterivuoden ympäri. Auton vuokratuloilla voi kattaa esimerkiksi auton osamaksueriä. Vuokralaiset ovat pääosin eurooppalaisia pariskuntia ja perheitä, jotka tulevat Suomeen viettämään lomaansa. Sijoitustuotto on taloudellisesti turvallinen järjestelmä, joka mahdollistaa matkailuauton hankinnan pienemmällä riskillä.

Tero Korhonen kyllästyi kylmyyteen

“Ihanaa päivää”, Tero Korhonen Ihana Päivä Groupin perustaja vastaa iloisesti puhelimeen. Tero on itsensä työllistävä kokki, joka painaa pitkää päivää ravintola-alalla ja on nähnyt lukuisia keittiöitä ympäri Suomen. 

Terolle syntyi ajatus matkailuautosta yhdellä kesäisellä kalareissulla. “Tarkoitus oli yöpyä luonnossa ja menin sitten unohtamaan makuupussit ja kaikki välineet. Menin nukkumaan auton etupenkille ja tajusin että eihän tässä ole mitään järkeä.” Ajatus matkailuautosta, jolla voi tulla ja mennä minne ikinä haluaa innosti. Hän alkoi miettimään mahdollisuuksia siitä, miten hän voisi hankkia laadukkaan matkailuauton mahdollisimman edullisesti. Hän kuuli Touring Carssin sijoitustuottosopimuksesta ja siitä se ajatus sitten lähti!

Tero Korhonen

Tero konkretisoi haaveensa ja osti ensimmäisen matkailuautonsa sijoitustuottosopimuksella 21-vuotta sitten, jonka jälkeen hän on omistanut kuusi sijoitustuottoautoa. Matkan varrelle on mahtunut monenlaista automallia ja merkkiä, mutta Hobby ja Carado on ollut Teron ykkösvalinta. Tällä hetkellä hän omistaa Hobby Deluxe 65, jonka hän valitsi ison takatallin ja hyvien säilytysominaisuuksien vuoksi. 

Tero tuo matkailuautonsa Touring Carsille kesäkuun puolesta välistä ja hakee sen syyskuussa. Erityisen tyytyväinen hän on ollut sijoitustuottosopimuksen joustavuuteen.  “Olen vaihtanut lennosta sopimusta, jos on ollut tarve tuoda tai palauttaa auto eri aikaan, kun alkuperäisessä sopimuksessa on sovittu. Se on minusta tosi hienoa, että pystytte olemaan noin joustavia”, Tero kiittää.

Tero on myös vuokrannut autoa itsenäisesti, ja se on hänestä ollut suht helppoa, mutta hän mainitsee välttämistä vuokraamasta autoa lähimmille tutuille. Sillon voi helposti erimielisyyksiä jos autolle tapahtuu jotain. 

Entä mitä kun 3-vuoden sijoitustuottosopimus päättyy?

“Kun sopimuskauteni oon päättynyt olen yleensä vaihtanut uuteen matkailuautoon. Kerran olen myynyt auton ja pidin taukoa sijoitustuotosta 7-vuotta. Palasin kuitenkin tähän takaisin, koska se sopii mun elämäntyyliin.”

Sun Living

Jukka Stenroos haluaa elää oman näköistä elämää

Jukka Stenroos on pitkän uran tehnyt isännöitsijä ja innokas matkailuautojen harrastaja, joka nauttii mökkeilystä ja etelän lämmöstä vaimonsa Maritan ja perheen kahden seiskarinkoiran Aanan ja Rollen kanssa. 

Jukka tutustui sijoitustuottoon jo 2000 -luvun alussa luettuaan lehtiartikkelin aiheesta, ja tähän päivään mennessä hän on omistanut peräti 8 sijoitustuottoautoa. Loppua ei näy! Yhtä autoa Jukka pitää kolme vuotta, sitten auto vaihtuu uuteen. Nyt matkailuautoksi on valikoitunut Sun Living S75, joka valittiin tilavuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. Aikasemmin Jukka on omistanut pari Hobby-merkkistä matkailuautoa.

Jukka tuo matkailuautonsa Touring Carsille toukokuun alussa ja hakee sen elokuun lopussa. Hän kertoo erityisesti olevansa iloinen siitä, että kaikki matkat 20-vuoden aikana on sujuneet ongelmitta. Hän on ollut ihmeissään siitä, että auto on palautettu aina hyvässä kunnossa ja niiden kanssa ei ole tullut mitään ongelmaa.

“Kerran taisi olla sellainen tilanne, kun tielle oli jäänyt terävä metallin kappale ja rengas pamahti puhki. Mutta teidän kautta tullut vakuutus kyllä hoiti homman nappiin ja jollain ihmeen kaupalla paikallinen hinausautokin löysi paikalle. Täytyy kyllä nostaa hattua”, Jukka naurahtaa.

Sijoitustuotto ei välttämättä ole kaikkien pala kakkua, mutta niille kenelle se sopii – se sopii kuin nenä päähän tai sinappi nakkiin!

Scroll to Top